Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

*Τεταμένο παραμένει το κλίμα στους συμβασιούχους της πρώην Ο.Α

*Τεταμένο παραμένει το κλίμα στους συμβασιούχους της πρώην Ο.Α, καθώς ήδη έχουν περάσει 4 μήνες από την απόλυσή τους και οι κυβερνητικές υποσχέσεις παραμένουν αίολες, όσον αφορά τις αποζημιώσεις, τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετατάξεις.




Την ίδια ώρα οι πλειοψηφείες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΟΣΠΑ δεν αναλαμβάνουν καμία συνδικαλιστική πρωτοβουλία και δράση που να στοχεύει στην ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης, αντίθετα εμμένουν στο να κάνουν οι απολυμένοι υπομονή και η κυβέρνηση θα «δει το λάθος της».



Δεν είναι τυχαίο ότι μεμονωμένες φωνές απολυμένων ( προερχόμενων από την εκλογική βάση της ΠΑΣΚΕ) εξοργίζονται έναντι των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και λανθασμένα επικροτούν σκηνές βίας σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις. "Η συνδικαλιστική ριζοσπαστική αριστερά, επιμένει στο ότι η οργή και η αγανάκτηση δεν πρέπει να είναι τυφλές, εμμένει ότι η βία είναι αδιέξοδη. Αντίθετα ο θυμός και η οργή πρέπει να διοχετεύονται δημιουργικά σε ενωτικές ειρηνικές μαζικές πρωτοβουλίες που θα δυναμώνουν τις κοινωνικές συμμαχίες και την αποτελεσματική δράση", σημειώνουν χαρακτηριστικά συνδικαλιστές της αριστεράς,.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου